Minden, amit tudnod kell a Sage -ről,

Minden, amit tudnod kell a Sage -ről,

A zsálya a Földközi -tengeren őshonos gyógynövény. Ugyanazon családhoz tartozik, mint az oregánó, a levendula, a rozmaring, a kakukkfű és a bazsalikom.

A gyógynövények és a fűszerek rendkívül magas antioxidáns kapacitásokkal rendelkezhetnek, és extra ízt csomagolhatnak az étkezésbe. Ez azt jelenti, hogy az emberek gyógynövényeket használhatnak a nátriumbevitel csökkentésére, mivel kevesebb sót használnak az étkezés ízesítéséhez.

A zsálya növény szürke-zöld ehető levelekkel és virágokkal rendelkezik, amelyek színes színűek, kék és lila vagy fehérig vagy rózsaszínig terjedhetnek. A világ minden táján több mint 900 bölcsfaj található. A

Sage hosszú időtartamú gyógyászati felhasználás a mentális rendellenességektől a gyomor -bélrendszeri kellemetlenségekig. A kutatás támogatta néhány orvosi alkalmazását.

Ez az orvosi hír ma a tudásközpont funkció a népszerű ételek egészségügyi előnyeiről szóló cikkek gyűjteményének része. Ez biztosítja a Sage táplálkozási profilját, alapos áttekintést nyújt annak lehetséges egészségügyi előnyeire, a Sage több bölcs beépítésének módjaira az étrendbe, és a zsálya fogyasztásának esetleges egészségügyi kockázatait.

Sage illóolaj nem szerepel ebbe a cikkbe, mivel nem ajánlott fogyasztásra.

Gyors tények a zsályán

 • A zsálya a menta család része, Oregano, Levender, Rosemary, kakukkfű és bazsalikom mellett.
 • Az utóbbi években a bölcs egészségügyi előnyeit bemutató tanulmányok száma nőtt. A
 • A Sage úgy tűnik, hogy számos gyulladásgátló és antioxidáns vegyületet tartalmaz.
 • Több mint 900 zsályafaj található.

A Sage -nek számos bizonyított egészségügyi előnye van.

A zsálya elősegítheti a test sejtjeit a szabad gyökök által okozott károsodásoktól, magas antioxidáns képessége miatt.

A szabad gyökök gyakran okozzák a sejteket, és károsodott immunitáshoz és krónikus betegséghez vezethetnek. További lehetséges előnyök a következők:

1) Az Alzheimer -kezelés

A tanulmányok nemrégiben áttekintése kimutatta, hogy a zsályafajok pozitívan befolyásolhatják a kognitív képességeket és védik a neurológiai rendellenességeket.

A tanulmányi szerző azt állítja, hogy:

„In vitro, állati és előzetes emberi tanulmányok támogatták a salvia növények bizonyítékait a kognitív készségek javítása és a neurodegeneratív rendellenességek elleni védelem érdekében.”

Egyéb tanulmányok kimutatták, hogy a zsálya javíthatja a memóriát a fiatal, egészséges felnőtteknél is.

További kutatásokra van szükség, mivel a legtöbb vizsgálatot két Sage, Salvia officinalis (S. officinalis) és S. lavandulaefolia fajról végezték.

2) A vércukorszint és a koleszterinszint csökkentése

Az egyik vizsgálat során 40 ember cukorbetegségben és magas koleszterinszintben szenvedő ember vett fel zsályalevél -kivonatot 3 hónapig.

A vizsgálat végén a résztvevők alacsonyabb böjt glükózt, alacsonyabb átlagos glükózszintet mutattak 3 hónapos időszak alatt, és alacsonyabb az összes koleszterin, triglicerid és a káros koleszterinszint. A résztvevők azonban megnövekedett a HDL vagy a „jó” koleszterinszint.

A kutatók arra a következtetésre jutottak:

„A [Sage] levelek biztonságosak lehetnek, és anti-hiperglikémiás és lipid-profil-javító hatásokkal rendelkeznek a 2. típusú hiperlipidémiás diabéteszes betegekben.”

Egy újabb kettős vak klinikai vizsgálatot végeztünk 80, rosszul ellenőrzött 2. típusú cukorbetegségben szenvedő személynél. A vizsgálat azt is megállapította, hogy a Sage pozitív hatást gyakorolt a vércukorszintre. 2 órás böjt után a vércukorszint az adott zsályánál szignifikánsan csökkent a kontrollcsoporthoz képest.

Ez a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a SAGE előnyt mutathat a cukorbetegségben szenvedő emberek számára, hogy a böjt után 2 órával csökkentsék a glükózszintet.

3) A gyulladás ellenőrzése

Bár további bizonyítékokra van szükség ennek az előnynek a megerősítéséhez, a Sage egyes vegyületeinek gyulladásgátló hatása van. Az egyik tanulmány megvizsgálta ezen vegyületek sokféle hatását a gyulladásos reakcióra az íny fibroblasztokban. Ezek egy általános sejtfajta, amely az íny kötőszövetében található.

A Sage -i vegyületek egy része hozzájárult az ilyen típusú gyulladás csökkentéséhez.

A legújabb tanulmányok alátámasztották a Sage fogászatban történő felhasználását gyulladásgátló tulajdonságai számára.

Sok más gyógynövénynek és fűszernek, hasonlóan a zsályához, szintén gyulladásgátló, gombaellenes és antimikrobiális hatásokkal rendelkeznek.

Táplálkozás

A zsálya rengeteg tápanyagot és vitamint tartalmaz. Mivel azonban általában ilyen kis mennyiségben fogyasztják, a zsálya nem biztosít jelentős mennyiségű kalóriát, szénhidrátot, fehérjét vagy rostot.

Egy teáskanál földi zsálya továbbra is számos erős tápanyagot tartalmaz, köztük:

 • 2 kalória
 • 3 milligramm (mg) magnézium
 • 1 mg foszfor
 • 7 mg kálium
 • 2 mikrogramm (MCG) folát
 • 24 mcg béta-karotin
 • < Li> 41 Nemzetközi Egység (IU) A-vitamin

 • 12 mcg K-vitamin K

A zsálya számos gyulladásgátló és antioxidáns vegyületet tartalmaz, amelyek hasznosak lehetnek az egészség szempontjából. – Ezek a vegyületek magukban foglalják:

 • 1,8-cineole
 • Camphor
 • Borneol
 • Bornyl-acetát
 • Camphene

Míg további vizsgálatra van szükség ezen vegyületek hatásainak megerősítéséhez, sokan már pozitív hatást mutattak a testre és annak rendszerére.

A zsálya egészet vagy földet is meg lehet enni. A zsálya hozzáadása az edényhez nagyszerű módja annak, hogy fokozza az ízt, anélkül, hogy extra kalóriát vagy sót adna.

A gyógynövény gyakran jól párosul a baromfihoz és a sertéshúshoz. A

zsályát gyakran használják illatként a szappanokban és a kozmetikumokban kellemes aromájának köszönhetően. A zsályakivonatok és a gyógynövényes zsálya -kiegészítők szintén rendelkezésre állnak.

Próbálja ki néhány ilyen egészséges és finom recept, amelyet a regisztrált dietetikusok fejlesztettek ki, Sage -t használva:

 • Kolbász- és almás töltelékek
 • Pumpkin Sage Bunding
 • Apple és Sage sertésborda
 • Édesburgonya & amp; Kale mac n ‘sajt zsálya zsemlemorzsaval

kockázatok

A természetes zsálya a legtöbb ember számára biztonságos, és kevés vagy semmilyen ismert mellékhatást okoz. A SAGE -kiegészítők hatékonysága és mellékhatásai márkánként és termelési folyamatonként változnak. A bölcs illóolajat nem szabad fogyasztani. Lehetséges, hogy allergiás a zsályára.

Az általános étkezési mintázat figyelembevétele, ahelyett, hogy az egyes ételekre összpontosítana, létfontosságú a betegségmegelőzésben és a jó egészség elérésében.

 • Táplálkozás/étrend
 • Kiegészítő gyógyszer/alternatív gyógyszer

1 SourceCollapsed

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és Csak a szakértői tanulmányokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.