Війна в Україні: актуальні новини на 21 03 2022 Новий канал

Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ у районі населеного пункту Оріхів. НаАвдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямкахактивних бойових дій противник не вів. Із метою сковування дій українських підрозділів здійснював обстріли з артилерії та мінометів по лінії зіткнення. НаХарківськомунапрямкуворог, з метою підвищення стійкості оборони, проводить інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та мінування підступів. Для сковування дій сил оборони України веде інтенсивні артилерійські обстріли українських підрозділів. На Харківському напрямку противник продовжує вогневий вплив на підрозділи наших військ, щоб не допустити їх просування вглиб тимчасово захопленої території.

Через ранкову ракетну атаку є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській та Харківській областях. Туреччина може ратифікувати членство Швеції до НАТО до кінця 2023 року, пише Reuters. У Херсоні та великих містах почала з’являтися інформація про те, Alexandra Stan що окупанти перевозять в міста свої родини. 🇵🇱 Президент Польщі Анджей Дуда не бачить підстав вести переговори з Путіним і вважає, що Макрон та Шольц дарма витрачають час. На світлині пункт управління російських безпілотників “Орлан-10” на базі КАМАЗ.

“Я вважаю, що це може тривати від декількох тижнів до декількох місяців. Залежно від того, як буде складатися ситуація”, – каже генерал Ігор Романенко. Російські ЗМІ стверджують, що частина озброєнь, переданих ЗСУ Британією, США та країнами ЄС, нібито виставляють на продаж у даркнеті – глибинній частині всесвітньої мережі, де є можливість зберегти абсолютну анонімність. Напередодні зими і ймовірних проблем з опаленням через російські обстріли згадуємо одну з найбільших аварій з опаленням в Україні і як грівся Алчевськ. Українка в російській в’язниці пережила місяці без належної медичної допомоги та поганих умов, будучи вагітною. СБУ та Нацполіція, нагадує губернатор, просить хасидів утриматися цього року від візиту до України. “Довгострокова тенденція – це поступове послаблення російського військового потенціалу та поступове посилення українського потенціалу з допомогою Заходу”, – додає сер Алекс. “Сили досягли певного балансу, що є надзвичайною несподіванкою і відверто бажаною ситуацією для нас”, – каже він BBC.

Верховна Рада розширила дефіцит державного бюджету України на 200 млрд грн – до 456,36 млрд грн для збільшення на цю суму видатків резервного фонду з 1,5 млрд грн до 201,5 млрд грн. В результаті сумарно внутрішні запозичення цього року мають становити 519,96 млрд грн, зовнішні – 318,72 млрд грн. Витрати держбюджету збільшено до 1,793 трлн грн, у тому числі за загальним фондом — до 1,572 трлн грн, а граничний дефіцит держбюджету – до 456,36 млрд грн, у тому числі дефіцит загального фонду – 360,26 млрд грн. Внаслідок російської ракетної атаки на цю годину в столиці 20 постраждалих.

які новини про війну в україні

У Криму окупанти затримали кримського татарина за те, що він нібито кинув коктейль із запальною сумішшю в будівлю сільради. Російські окупанти з безпілотників скидають бойові гранати на прикордонні села Сумщини. Однією з головних причин великої кількості втрат є відсутність паритету між українськими та російськими військовими можливостями. Перше – це програма спеціальних грантів для підтримки малого й середнього бізнесу. Говорив сьогодні і з Прем’єр-міністром Чорногорії про шлях наших країн до Євросоюзу.

Мобілізація по-одеськи: новий скандал із ТЦК шокував українців (відео)

Зберігається висока ймовірність продовження бойових дій з метою покращення тактичного положення та виходу на адміністративний кордон Херсонської області. На Бессарабському напрямку обстановка залишилась без суттєвих змін. 📌 на Південнобузькому напрямку загарбники активних бойових дій не проводили. Обстрілювали житлові будинки із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Продовжували інженерне обладнання позицій та побудову другої лінії оборони.

НаВолинському та Поліському напрямкахпротивник активних дій не проводив. Росія готує об’єднання окупованих територій Херсонської та Запорізької областей, а також сепаратистські так звані “ДНР” та “ЛНР” в окремий федеральний округ РФ. Міністерство закордонних справ України заявило, що “суд” над громадянами Великої Британії є нікчемним і має пропагандистський характер. Звичайно, детально говорили про європейську перспективу України. Готуємося до відповіді на нашу заявку щодо кандидатства.

Гороскоп на 23 января для всех знаков Зодиака: день, когда нужно сделать работу над ошибками

Прокурори та поліція встановили особу першого підозрюваного у звірячих убивствах цивільних людей у місті Буча під Києвом – командира підрозділу нацгвардії Росії Сергія Колоцея. “Питання зняття санкцій не піднімалося і не може бути піднято” — Зеленський заперечив слова міністра закордонних справ РФ Сергєя Лаврова про те, що на переговорах обговорюється зняття санкцій з Росії. 📍На Донецькому напрямку основні зусилля ворога зосереджені на встановленні повного контролю над населеними пунктами Рубіжне і Попасна, просуванні у напрямках населених пунктів Лиман і Сіверськ.

📍На Бесарабському напрямку залишається напруженою обстановка у Придністровському регіоні Республіки Молдова. Противник, через підконтрольні ЗМІ, продовжує розповсюджувати провокативні повідомлення про посилення загрози населенню Придністров’я з боку України. 68 день великої війни Україна зустрічає новими жорсткими боями на сході країни. Окупанти підтягують сили на південь країни, щоб пробувати атакувати наші міста. Внаслідок ракетного удару по місту Малин пошкоджено об’єкт інфраструктури та майже 100 будинків, троє людей отримали поранення.

Бойові дії і віялові відключення вже змінили українську молодь, і йдеться не лише про навички виживання. В Умані заборонили проведення масових заходів та обмежили доступ до місць паломництва на святкування Рош га-Шана, який називають єврейським Новим роком, повідомляє керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Письменник бажає співвітчизникам “хорошої смерті” – від природних причин, а не російської ракети на світанку.

Свідки розповіли, що на головах у них були насунуті сорочки. 📌 на Харківському напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів і намагається відновити втрачені позиції. Важкопоранені отримали необхідну допомогу та їх вдалося евакуювати з подальшим обміном та доставкою на територію, підконтрольну Україні. Дмитро Козацький на позивний “Орест”, воїн полку “Азов”, виклав у вільний доступ свої фотографії оборонців Маріуполя з закликом до світових медіа та небайдужих поширювати їх. Засновник зоозахисного руху UAnimals Олександр Тодорчук про собаку, якого українські захисники забрали з собою під час евакуації з Азовсталі. На Бессарабському напрямку російські спецслужби вживають заходів щодо дестабілізації ситуації в регіоні.

Усе, що російська армія зробила за час із 24 лютого і з 2014 року, потребує справедливої відповіді. Окупанти обстріляли більше 30 населених пунктів, зруйнували і пошкодили 83 цивільних об’єкти. При цьому Росія дані про свої втрати наводили за два тижні війни лише один раз – 2 березня.

За даними ООН у справах біженців, понад 5,5 мільйона людей втекли з України від початку війни 24 лютого. 📍На Слобожанському напрямку угруповання ворога зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів продовжують обстріли Харкова. Ворог продовжує підготовку резервів для перекидання в райони оперативного призначення на території України. Росія продовжує стріляти по Україні з ракет та артилерії. Деякі населені пункти Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей перебувають в окупації.