ТОП-10 найгарячіших фестів України

Також музичні фестивалі, які проводяться щороку, – це «Рок Булава». Він теж проводиться в червні в місті Переяслав-Хмельницький по вулиці Героїв Дніпра на спортбазі «Переяславль». Подія проводиться на дніпровському побережжі, тому можна також насолодитися красою української природи. Програма включає виступ 50 гуртів з різних куточків України та світу, наприклад, Insane з Угорщини. У 2020 році Respublica, як і інші масові заходи, були вимушена підлаштовуватися під ситуацію в Україні та світі, і зробила це надзвичайно оригінальним чином. Фізичний фестиваль відбувся, але на нього потрапили лише 100 людей, які встигли першими придбати квитки. Інші ж мали змогу спостерігати за дійством онлайн – через прямі трансляції та гру Minecraft, де місце проведення фесту відтворили до найменших дрібниць.

Огляд найцікавіших мистецьких фестивалів цього року

Основою експозиції став архів мистецтва воєнного стану в UMCA, який почали збирати 24 лютого 2022-го і планують завершити в день перемоги України. Саме архівування організатори називають одним із небагатьох доступних способів спостереження за мистецьким процесом в нинішніх умовах. Етногурт «ДахаБраха», який виник 15 років тому в Київському Центрі сучасного мистецтва «Дах» режисера Влада Троїцького, співає пісні, «яким тисячі років». «Культура – це найкраща універсальна мова, надійна опора правди та людяності, особливо в часи, коли у світі чимало конфліктів, страху та невпевненості. Культура протидіє роз’єднанню людей», –.так пояснюють організатори «Року культури Україна-Австрія» мету проєкту.

Фестиваль фольклору «Етновир»

Вмикайте епізод та дізнавайтеся, коли та на які фестивалі подавати свої роботи цього року; як підтримати військових благодійною поштівкою; та чому OpenAI вже незабаром може стати конкурентом Google. На відвідувачів чекатимуть найкращі українські та світові видання, читання відомих авторів, презентації книжок, атмосфера затишку, спокою, м’які пуфи під каштанами, романтизм та фантастика міста. Вірші та проза, мистецтво та бізнес-література, дводенна програма читань, воркшопів, спектаклів, показів, презентацій та зустрічей з авторами, інклюзивна дитяча зона, б’юті-корнери, фуд-корт та вуличні бари. Щорічний мистецький фестиваль відбувається з 2014 року. Проходить на малій батьківщині Шевченка, у селі Моринці Звенигородського району Черкаської області і присвячений його пам’яті. Фестиваль є благодійним, на ньому організатори збирають пожертви для українських бійців. Проєкт реалізують спільно Український музей сучасного мистецтва UMCA, Платформа культури пам’яті “Минуле/Майбутнє/Мистецтво” та Національний центр “Український Дім”.

За весь час на музичних сценах фестивалю побували понад 500 українських та закордонних гуртів, а десятки молодих виконавців зробили перші кроки у своїй кар’єрі. У різні роки зірковими учасниками фестивалю були Руслана, Ніна Матвієнко, “Плач Єремії”, “Воплі Відоплясова”, “Тінь сонця”, “Фіолет”, “Жадан і Собаки”. Із самого початку головною метою фестивалю була підтримка та розвиток якісної україномовної рок-музики та популяризація української національної ідеї. Як і “Червона рута”, “Тарас Бульба” став конкурсним фестивалем, на якому молоді рокери змагалися за перемогу та любов публіки. “Трипільські зорі” — не комерційний проект, фестиваль спрямований на збір коштів для учасників АТО.

Тарас Тополя: “Антитіла” на своєму місці й на правильному шляху!

Уже після першого фестивалю відбувся загальноукраїнський тур переможців “Червоної рути”, які дали 87 концертів у різних містах. Крім того, організатори розтиражували та почали продавати фестивальні записи, але випущених копій не вистачило, аби задовольнити попит слухачів. Важко уявити, скількох зусиль організаторам Тарасові Мельнику, Анатолію Калиниченку та іншим вартувало провести цілком український фестиваль у Радянському Союзі. На цьому шляху їм довелося пройти через “вибивання” дозволів, партійні заборони та обмеження, складний пошук учасників і фінансування та ще багато інших складнощів.

Особливою любов’ю відвідувачів фестивалю користується “Ніч поезії та музики non-stop”, зміст якої повністю відповідає назві. Усі ці події формують навколо фокусної теми, яку обирають щороку. Його започаткували у 2020 році спільно з Одеським міжнародним кінофестивалем.

Багато чого вдалося зробити у змішаних форматах, коли споживачами культурного продукту одночасно ставали глядачі у залі і перед моніторами комп’ютерів. Радіо Свобода традиційно пропонує, опитавши мистецтвознавців, підсумковий огляд мистецьких подій року та проєктів із поширення знань про українську культуру за кордоном. Протягом чотирьох днів Хотинська фортеця перевтілюється в середньовічне місто. В основному на спеціально підготовленій території просто неба проходять лицарські поєдинки. Тут дійсно є безліч речей, на які хочеться дивитися постійно. Він являє собою прийом під час поєдинку, при якому два вершники наносять по щитах один одного удари списами, зближуючись при цьому в галопі.

Програма свята завжди насичена, весела, пізнавальна та смачна. Близько півсотні навколишніх сіл представляють свій борщ, який за самобутніми рецептами готують місцеві господині вже не одну сотню років. Крім того, додатково для всіх бажаючих готується борщ безпосередньо у великому казані на багатті. На початку вересня в ньому проходить народний https://bigbucks.com.ua/interest/soft2bet-otrimaye-dodatkovij-kontent-dlya-live-casino-vid-onair-entertainment/ фестиваль борщу з нехитрою назвою “Борщ’їв“. Як заявляють організатори, на центральній площі Дніпра — імені Героїв Майдану — виросте «космічне поселення», майже марсіанське за своїм виглядом. Погодження на участь у фестивалі вже дали десятки українських видавництв, багато відомих українських письменників та гостей з-за кордону.