Чи будуть вихідні на травневі свята 2023 року: як відпочиватимуть українці

І потрібно ділитися грошима, цукерками, печивом або чимось іншим із жебраками. 29 травня – День Києва, День хіміка та Міжнародний день миротворців ООН. 21 травня – День науки, День Європи, Всесвітній день культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку. 8 травня – День матері, Міжнародний день Червоного Хреста. У травні українців порадують відразу декількома офіційними вихідними днями.

як будемо відпочивати на травневі свята

Щороку в травні українці отримують два додаткових вихідних дні, коли святкуються державні свята — 1 (День праці) і 9 травня (День перемоги над фашизмом). 1 травня випадає на понеділок, а 9 травня на вівторок. Вихідні дні в травні 2021 року – це традиційний вихідний на 1 травня (День Праці), 9 травня (День Перемоги) і додаткові вихідні на Великдень. Наступний https://librarycbftznu.blogspot.com/p/blog-page_23.html неробочий день очікує українців у понеділок 10 травня – у цей день ми будемо відпочивати за День Перемоги 9 травня, який також є офіційним святом. Згідно з рішенням Кабінету міністрів України, цей день є офіційним вихідним. Оскільки це свято у 2021 році припадає на суботу, вихідний переноситься на найближчий робочий день, тобто на понеділок.

Китайський гороскоп на 4 січня 2024: Змії – щасливий день, Коню – сильна напруга

Отже, 1 травня українці святкуватимуть День праці й згідно до постанови Кабінету міністрів України, цей день вважається офіційним вихідним. У 2021 році День праці випадає на суботу, тож вихідний переноситься на найближчий робочий день – на понеділок. Вихідний день на Новий рік 1 січня у зв’язку з воєнним станом у країні (його продовжили до 14 лютого 2024 року) також скасовано. 7 січня – Різдво за старим стилем – тепер більше не державне свято, тому цей день не вихідний. День Перемоги, який вшановують 9 травня, цьогоріч випав на неділю, і знову ж таки вихідний буде перенесеним на 10 травня. Тобто, працівники України будуть відпочивати три дні підряд з 8 по 10 травня включно.

Православні свята в травні 2022

Спаситель людства завершив своє земне служіння й вознісся із земного світу на небеса. Поки невідомо, коли ж закінчиться карантин, і чи зможуть православні сходити у цей день безбоязно до церкви. У Міжнародний день миротворців, 29-го числа, необхідно вітати тих, хто брав участь у миротворчих операціях ООН. Говорити слова подяки за високий патріотизм і професіоналізм, відвагу, відданість. 25 травня вітають філологів із їх професійним святом. Людям цієї професії можна подарувати гарну книгу, блокнот, письмовий набір, іменну ручку, вазу, оригінальні настільний годинник.

Зазвичай у травні на українців чекає декілька додаткових вихідних. Він випадає на понеділок і є державним святом з додатковим днем відпочинку. Травневі свята 2022 Україна / depositphotos.com/Останній місяць весни принесе українцям чимало державних свят з додатковими вихідними.